Carbon Solutions Global s-a alăturat inițiativei Global Compact Network România

2016.04.27

Carbon Solutions Global s-a alăturat inițiativei Global Compact Network România

Carbon Solutions Global s-a alăturat din luna aprilie inițiativei Global Compact Network România. Valorile CSG, onestitatea, transparența, responsabilitatea și profesionalismul se aliniază principiilor Pactului Națiunilor Unite pentru a oferi un cadru pentru sustenabilitate cât și pentru dezvoltarea durabilă și responsabilă a societății.

Global Compact Network România este rețeaua locală a Pactului Global al Națiunilor Unite (UNGC) și a fost lansată cu scopul de a maximiza implicarea semnatarilor și de a crea o economie durabilă, care să aducă beneficii pe termen lung atât oamenilor, cât și comunităților și piețelor. Pactul Global al Națiunilor Unite reprezintă cea mai mare inițiativă care susține companiile în procesul lor de a-și alinia operațiunile și strategiile cu principiile ce sunt derivate din drepturile universale ale omului. Trei din cele zece principii care înglobează misiunea UNGC se concentrează asupra aspectelor de mediu: „Companiile trebuie să susțină o abordare precaută a problemelor de mediu; să se angajeze în inițiative care să promoveze o mai mare responsabilitate față de mediu și să încurajeze dezvoltarea tehnologiilor prietenoase cu mediul.”

Misiunea Carbon Solutions Global este să ofere îndrumare cu privire la modul în care se poate realiza dezvoltarea durabilă a societății și să sublinieze importanța protecției mediului, astfel încât să faciliteze un stil de viață sustenabil și carbon neutralitatea în viețile unui număr cât mai mare de oameni. Credem în răspândirea educației pentru dezvoltare durabilă deoarece este singura cale prin care putem avea parte de un viitor mai curat și mai bun. Astfel, modelul nostru de afaceri se bazează pe îmbinarea intereselor economice cu cele sociale și de mediu, iar asocierea cu rețeaua Global Compact Network reprezintă o reafirmare a scopului nostru de a susține responsabilitatea față de mediu și eforturile pentru dezvoltarea durabilă.

Este posibil să dezvoltăm o economie globală durabilă, care să aducă beneficii atât indivizilor, cât și comunităților și piețelor cât timp companiile își vor desfășura afacerile într-un mod responsabil și se vor putea dezvolta astfel încât activitățile lor să aibă un consum redus de resurse și să pună în valore sursele regenerabile de energie. Având în vedere faptul că aderarea la UNGC este o inițiativă voluntară, înregistrarea și participarea în cadrul acestei inițiative reprezintă angajamentul companiilor de a-și  canaliza activitățile pentru susținerea dezvoltării sustenabile a economiei, cât și a societății.

Bogdan Popa, Country Manager al Carbon Solutions Global România a declarat în urma înregistrării în rețeaua Global Compact Network România: „Suntem încrezători că ne aflăm pe drumul cel bun pentru a ne îndeplini misiunea și dorința de a oferi un viitor mai curat urmașilor noștri. Toate eforturile noastre sunt concentrate în susținerea educației privind carbon neutralitatea, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și susținerea tuturor proiectelor care au ca scop dezvoltarea tehnicilor și serviciilor cu un impact redus asupra mediului. Aderarea companiei CSG la rețeaua Global Compact Network este o încununare a eforturilor depuse în trecut, precum și o promisiune pe care o facem că vom continua să dezvoltăm proiecte și activități care să fie bazate pe atingerea scopurilor generale ale societății, precum și să ne asumăm responsabilitatea că împreună putem cu adevărat să construim o lume mai bună.

 
Recomanda::