Carbon Solutions Global înființează GeoOrganic: solutia pentru o agricultura prietenoasa cu mediul!

2016.03.16

Carbon Solutions Global înființează GeoOrganic: solutia pentru o agricultura prietenoasa cu mediul!
Anul 2015 a fost unul de succes pentru Carbon Solutions Global srl, firma reușind să își crească cu 35% cifra de afaceri prin vânzarea preparatelor microbiologice pe bază de bacterii și alge utilizate în agricultura sustenabilă. Produsele vândute au fost aplicate pe o suprafață de 5000 ha de pe întreg teritoriul țării. Preparatele microbiologice comercializate de Carbon Solutions Global sunt unice la nivel mondial și sunt certificate pentru agricultura ecologică conform Reg. CE 824/2007 și 889/2008. Portofoliul firmei cuprinde 3 produse care pot fi folosite pe întreaga durată de viață a plantei (un produs care ajută la descompunerea resturilor vegetale, unul care acționează ca un îngrășământ foliar și un preparat pentru imbunatatirea recoltei). Acestea contribuie la refacerea vieții bacteriene din sol, reducerea îngrășămintelor artificiale și îmbunătățirea rezistenței plantelor la secetă și pot fi utilizate atât la cultura mare, cât și în asolament și culturi horticole.
Fertilizarea intensă din ultimele ani a cauzat scăderea numărului de microorganisme din sol, de aceea înlocuirea acestora devine necesitate. Folosirea produselor pe bază de bacterii accelerează transformarea materiei organice în substanțe nutritive pentru plante și pot crește productivitatea culturilor cu până la 30%.

Rezultatele foarte bune obținute de Carbon Solutions Global în 2015 prin vânzarea produselor ecologice pentru agricultura sustenabilă a determinat compania să înființeze Geoorganic S.R.L., firmă care va prelua ca principală activitate distribuția acestor produse fertilizante. Noua organizație își propune să întrunească nevoile globale pentru dezvoltarea sustenabilă a agriculturii. Promovarea acesteia reprezintă interesul nostru comun, deoarece este singura modalitatea prin care putem produce alimente și putem obține culturi curate, sănătoase. Misiunea Geoorganic S.R.L. este să promoveze folosirea fertilizatorilor bio-organici în agricultura convenţională şi să reducă folosirea în exces a chimicalelor pe terenuri şi culturi.

Portofoliul Geoorganic cuprinde în prezent produse și tehnologii ecologice destinate ameliorării solului, respectiv refacerea vieții bacteriene din sol, reducerea îngrășămintelor artificiale și îmbunătățirea rezistenței plantelor la secetă. În gama de produse vom întâlni 2 preparate bacteriene pentru ameliorarea solului: GeoCell-1 și GeoAgit-CNPK și un îngăsământ foliar pe bază de alge verzi și bacterii: Algasanba. Geoorganic se remarcă prin soluțiile oferite care pot reduce cu 30% utilizarea fertilizatorilor chimici și îmbunătățirea productivității cu 20-30%. Tastarile controlate efectuate de institute de cercetare cu renume din Romania au atestat veridicitatea rezultatelor obtinute in testarile cu fermierii, aceleasi rezultate remarcabile obtinandu-se si intr-un mediu controlat.

Rezultatele fertilizării intense din ultimii ani au determinat scăderea semnificativă a numărului de microorganisme din sol, cu aproape 40% în comparaţie cu prima jumătate a secolului 20.

Până la sfârșitul anulului 2015, produsele Geoorganic au fost livrate producătorilor agricoli pentru echivalentul a 10.000 ha pe teritoriul țării, compania estimând ca în următorii 5 ani produsele sale ecologice de fertilizare să fie folosite pe o suprafață de 500.000 ha.
 
Recomanda::