Társaságunk 2016. évi karbonlábnyoma

Cégünk, a Carbon Solutions Global nemcsak az iránt kötelezte el magát, hogy másoknak tanácsot adjon a karbonlábnyomuk pontos kiszámításához, nyomon követéséhez és hatékony csökkentéséhez, hanem az iránt is, hogy hasonló precizitással értékelje a saját teljesítményét. Ezért évről-évre elkészítjük cégünk részletes karbonlábnyom jelentését, melyet weboldalunkon elérhetővé is teszünk ügyfeleink és partnereink számára.

A 2016-os pénzügyi évben a Carbon Solutions Global Ltd. karbonlábnyoma 1,39 tCO2e volt.

Fontos kiemelnünk, hogy az előző évek eredményei nem alkalmasak a 2016-os évi karbonlábnyommal való összehasonlításra, mivel az elmúlt évben a Carbon Solutions Global Ltd. jelentős szervezeti átalakításokon ment keresztül, amely a cég szolgáltatási profiljára is meghatározó hatással volt.
A karbonlábnyom megoszlása tevékenységek szerint


A Carbon Solutions Global Ltd. teljes karbonlábnyomához a legnagyobb mértékben az iroda fűtése (földgáz felhasználás) járult hozzá 0,668 tCO2e-kel, amely 48,13%-ot jelent a teljes értékből. Az elektromos áram felhasználásából származó üvegházhatású gázok összesen 0,39 tCO2e nagyságú karbonlábnyommal rendelkeztek, amely 28,12%-ka a teljesnek, így a második legnagyobb emisszióval járó tevékenység. A dolgozók ingázása 14,5%-kal, a keletkezett hulladék (vegyesen és szelektíven gyűjtött) összesen 5,1%-kal, a céges számítógépek használata pedig 4%-kal járult hozzá a teljes karbonlábnyomához. A vízfelhasználáshoz kapcsolódó ÜHG-kibocsátások elhanyagolhatóan kis mértékben, 0,2%-kal járultak hozzá az emissziókhoz.


Gépjármű vagy más direkt ÜHG-forrás nem található a Carbon Solutions Global Ltd. tulajdonában, így a cég nem rendelkezik a Scope 1-hez tartozó kibocsátásokkal. A Scope 2-be tartozó, az elektromos áram használatából származó indirekt ÜHG-kibocsátások a teljes karbonlábnyom kb. 28%-át teszik ki, míg a maradék 72% pedig Scope 3-hoz tartozó “egyéb” indirekt kibocsátás (iroda fűtése, dolgozók ingázása, hulladék keletkezése, irodai számítógépek használata, vízfelhasználás).


Itt megtekinthető a teljes jelentés !


Felhasznált irodalom

·         Bureau Veritas. (2014). 2013 Social and Environmental Responsibility Report. Neuilly-sur-Seine, France: Bureau Veritas

·         Deloitte. (2014). Global Report: Environmental Sustainability. Paris, France: Deloitte.

·         SGS. (2014). SUSTAINABLE & productive SUSTAINABILITY HIGHLIGHTS 2013. SGS.

·         DEFRA. (2015). London, UK: Department for Environment, Food & Rural Affairs, United Kingdom: UK Government GHG Conversion Factors for Company Reporting 2015.

·         DEFRA. (2016). London, UK: Department for Environment, Food & Rural Affairs, United Kingdom: UK Government GHG Conversion Factors for Company Reporting 2016.

 
Ajánlom: