Missziónk és víziónk

Egy fenntartható és élhető jövőért dolgozunk, és hogy mindenkivel megértessük,
csak közös összefogással tudjuk megállítani a Föld túlságos elhasználódását.

Út egy élhető jövő felé

Célunk, hogy irányt adjunk a fenntartható fejlődés eléréséhez, s hogy rámutassunk arra, hogy a természet kizsákmányolása és az anyagi gyarapodás nem jár karöltve egymással. A fenntartható fejlődés kultúrájának terjesztése mindannyiunk közös érdeke, hiszen ez a tisztább, élhetőbb jövő felé vezető egyetlen út, ezért hivatásunknak tekintjük, hogy a fenntartható fejlődést és a karbonsemlegességet minél szélesebb körben ismertté tegyük.

A karbonsemlegesség megtérül

Mi a CSG-nél azonban nemcsak a környezettudatosság fontosságát ismertük fel, hanem azt a tényt is, hogy az üzleti vállalkozások számára a környezet iránti felelősségvállalás csak akkor jelent vonzó alternatívát, ha az az adott vállalkozás számára mérhető gazdasági megtérülést képvisel. Hisszük, hogy valós eredményt csak akkor érhetünk el, ha a környezetvédelemre mint piaci alapú tevékenységre tekintünk, ezért cégünk egy olyan, egyedülálló üzleti modellt dolgozott ki, melynek sikere és népszerűsége abban rejlik, hogy a gazdasági és társadalmi érdekeket képes egy irányba állítani a környezetvédelmi érdekekkel. Hiszünk abban, hogy úttörő üzleti modellünk nemzetközi elterjedésével az emisszió-csökkentés és a karbongazdálkodás globális szinten általánosan elfogadott gyakorlattá válhat.

Egyéni döntések egy közös jövőért

Hisszük, hogy az alacsony karbonkibocsátású, illetve karbonsemleges életmód általánossá tétele mindannyiunk közös érdeke, és azt is tudjuk, hogy ennek megvalósítása csakis az egyének szintjén történhet meg. Célunk, hogy minél több vállalkozás és magánszemély bevonásával és képzésével széles körben ismertté tegyük a fenntartható fejlődésben rejlő lehetőségeket és előnyöket. Arra törekszünk, hogy a környezettudatos életmód minél több ember számára alapvető normává, a karbon-gazdálkodás és a karbonsemlegesség pedig a vállalkozások körében általános gyakorlattá váljon.

Környezetvédelem határok nélkül

Célunk, hogy egy kontinenseket átívelő, nemzetközi jelentőségű társadalmi és üzleti közösséget építsünk, mely összefogással és kitartó munkával képes kedvező irányba eltolni a károsanyag-kibocsátással járó és a megújuló energiát használó energiatermelés arányait.
 
Ajánlom: