Karbonmenedzsment, karbonstratégia

A karbonmenedzsment során feltérképezzük azokat a területeket, ahol költségcsökkentés érhető el az energia és anyagfelhasználás, valamint a hulladékképzés optimalizálásán keresztül.
Egy hosszú távú, komoly üzleti stratégiával rendelkező vállalatnál kiemelt helyet foglal el a karbon menedzsment. A karbonmenedzsment egy szerteágazó mérési, tervezési és kivitelezési tevékenység, mely a karbon-kibocsátás szemszögéből ad átfogó képet az adott vállalat teljes működéséről. A vizsgálat kiterjed az energia- és anyagfelhasználás jellemzőitől kezdve a hulladékkezelésen át, akár a dolgozók munkába járásáig bezárólag minden olyan tevékenységre, mely hozzájárul a vállalat karbonlábnyomához. A karbonmenedzsment előnye, hogy feltérképezhetővé válnak azok a pontok, ahol az ügyfél karbonlábnyomát – és ezzel együtt költségeit is – csökkenteni lehet. További pozitívum, hogy a különböző típusú kibocsátások elemzésekor egy közös mértékegységet, a szén-dioxid egyenértéket (tCO2e) használjuk, ami segít az egyes periódusok egyszerű összehasonlításában, a bevezetett akciótervek hatásának pontos mérésében. A feltárt adatokra építkezve kialakítható a vállalat karbon-stratégiája, fenntartható üzleti modellje és céges kultúrája is.

A karbonmenedzsment folyamat során első körben feltárjuk és elemezzük az energiafogyasztás és anyagfelhasználás kritikus pontjait, s ezek ismeretében komolyabb beavatkozás nélkül elvégezhető reorganizációs és egyéb optimalizálási javaslatokat kínálunk. A további optimalizálás érdekében igény esetén a már használatban lévő technológiák korszerűsítésére vonatkozó tanácsadással is állunk ügyfeleink rendelkezésére.Miért épp a CSG?


Mert komoly szakértelemmel rendelkező szakmai csapattal, kiterjedt nemzetközi partnerhálózattal és stabil szoftveres háttérrel biztosítjuk ügyfeleink számára szolgáltatásaink magas minőségét.

Mert nálunk minden ügyfél kiemelt bánásmódban részesül: minden esetben megtaláljuk az ügyfelünk igényeinek és lehetőségeinek megfelelő, teljesen testre szabott szolgáltatásokat.

Mert nálunk biztos kézben tudhatja a teljes karbonmenedzsment tevékenységét: a karbonlábnyom méréstől kezdve a csökkentési stratégia kialakításán és megvalósításáig a teljes folyamatban támogatjuk Önt!

Mert karbonlábnyomának ellentételezésére is személyre szabott ajánlatot készítünk!

Mert ügyfeleink versenyelőnyre tehetnek szert a karbonmenedzsmentre épülő egyedülálló kommunikációs szolgáltatásainknak köszönhetően.

Mert cégünk ügyfeleként Ön jelentős időt, energiát és pénzt takarít meg, így fennmaradó erőforrásait vállalatának fő tevékenységére összpontosíthatja.
 
Ajánlom: