Impozáns helyen húzzák fel a világ első energiapozitív szállodáját

2018.05.30

Impozáns helyen húzzák fel a világ első energiapozitív szállodáját

A Svart Hotel névre keresztelt futurisztikus szálloda igazán különleges környezetben, az Északi-sarkkör egyik legszebb pontján várja jövőbeli látogatóit.

A kör alakú szálloda a Norvégiában található Almlifjellet-hegy lábánál, a Snøhetta építésziroda tervei alapján épül. Különlegessége, hogy az élettartama alatt sokkal több energiát fog termelni, mint amennyi energia a működéséhez, építéséhez és az alapanyagok előállításához szükséges, így joggal nevezhető teljesen energiapozitív épületnek.

A szállodát napelemekkel szerelik fel, így elődeihez képest 85 százalékkal kevesebb energiát fog fogyasztani. A cég továbbá megígérte a környező természeti terület maximális védelmét. Közleményükben úgy fogalmaztak: rendkívül fontosnak tartják azt, hogy mind az építkezés, mind pedig a kész épület minimális környezeti lábnyomot hagyjon maga után.

(Forrás: Apartment Therapy)

(Kép forrása: Snøhetta – Facebook)

 
Ajánlom:
Csodatorony tisztítja Kína levegőjét

Csodatorony tisztítja Kína levegőjét

A legszennyezettebb időszakokban a torony napi ötmillió köbméter levegőt is képes megtisztítani. A tesztüzem eredményei annyira lenyűgözték a kínai tudósokat, ...
tovább

Hírek
2018.05.23