Hamarosan eltűnhetnek a műanyag szívószálak

2018.05.16

Hamarosan eltűnhetnek a műanyag szívószálak

A brit kormány a műanyag szívószálak betiltását tervezi, Theresa May kormányfő pedig felszólította a Brit Nemzetközösség vezetőit, hogy kövessék Anglia példáját.

Megdöbbentő mennyiségű, egyes adatok szerint évente 8,5 milliárd műanyag szívószálat dobnak ki Angliában, ezzel is növelve a műanyaghulladék amúgy is magas számát világszerte. Theresa May a nemzetközösség vezetőinek konferenciája előtt beszélt arról, hogy az ország számos intézkedést hozott a műanyaghulladék csökkentése érdekében – ebbe szeretné most belevonni a nemzetközösség országait is.

A brit zenei fesztiválok már megtették az első lépést, hiszen nyári rendezvényeikről kitiltják a műanyag szívószálat, továbbá arra is ígéretet tettek, hogy 2021-re teljesen felszámolják az egyszer használatos műanyagokat. Közben az Egyesült Királyság, Vanuatu, Új-Zéland, Sri Lanka és Ghána egyezményben vállalta, hogy 2021-re visszaszorítja a műanyag zacskók használatát.

(Forrás: energiaoldal.hu)

 
Ajánlom:
Csodatorony tisztítja Kína levegőjét

Csodatorony tisztítja Kína levegőjét

A legszennyezettebb időszakokban a torony napi ötmillió köbméter levegőt is képes megtisztítani. A tesztüzem eredményei annyira lenyűgözték a kínai tudósokat, ...
tovább

Hírek
2018.05.23