Csak megújuló forrásból! 2045-től Hawaii így fogja fedezni energiaszükségleteit

2018.06.06

Csak megújuló forrásból! 2045-től Hawaii így fogja fedezni energiaszükségleteit

Hawaii két új törvénytervezete alapján kevesebb mint 30 év alatt megszabadul a fosszilis energiától, és a szigetcsoport energiaellátását csak megújuló forrásokból fogja fedezni. 

Az USA tagállama híres a természeti kincseiről, a kivételes adottságairól. Nem hiába félnek az itt élők a tengerszint emelkedésétől. Becslések szerint ez a közeljövőben több mint 19 milliárd dollárnyi kárt is okozhat a szigetcsoport ingatlanjaiban és az infrastruktúrában.

Egyelőre faültetéseket terveznek, illetve a termőföld védelméről is szó van a törvénytervezetben. Igazi konkrétumokat attól az akciócsoporttól várnak, amelynek 2023-ra ki kell dolgoznia azt a koncepciót, ami alapján Hawaii ténylegesen megszabadulhat a fosszilis energiától. Akár olyan piaci megoldásokat is alkalmazhatnak, mint például a károsanyag-kibocsájtásra vonatkozó kvótakereskedelem.

 Az USÁ-ban Hawaii előtt Rhode Island volt az a terület, amely hasonlóan jelentős terveket dolgozott ki: az 1990-es évek kibocsátását 2050-re 85%-kal szeretnék csökkenteni.

Hawaii most már olyan impozáns nemzetközi listához csatlakozott, mint a Maldív-szigetek (2020-ig válnak szén-dioxid-semlegessé), Costa Rica (2021-ig), Norvégia (2030-ig), Izland (2040-ig), Svédország (2045-ig) és Új-Zéland (2050-ig). Az ENSZ éghajlatváltozással foglalkozó kormányközi testülete világossá tette, hogy még több államnak kell csatlakoznia kell ehhez a listához, hogy a világ egésze elkerülje klímaváltozás következményét: az éghajlati katasztrófát.

 

forrás: greenfo.hu

 
Ajánlom:
Csodatorony tisztítja Kína levegőjét

Csodatorony tisztítja Kína levegőjét

A legszennyezettebb időszakokban a torony napi ötmillió köbméter levegőt is képes megtisztítani. A tesztüzem eredményei annyira lenyűgözték a kínai tudósokat, ...
tovább

Hírek
2018.05.23