Betartotta ígéretét és teljesen kizöldült az Apple

2018.05.02

Betartotta ígéretét és teljesen kizöldült az Apple

A cégóriás április elején jelentette be, hogy márkaüzletei, adatközpontjai és irodái mostantól 100 százalékban megújuló energiával működnek.

Ez az Apple 43 országban jelen lévő irodáit érinti, így a cég nemcsak az Egyesült Államokban, hanem pl. az Egyesült Királyságban, Kínában és Indiában is teljesen kizöldült. Mindezt napkollektorokkal, szélerőműparkokkal és olyan újító megoldásokkal, mint biogázüzemanyag-cellákkal és elektromos áramot termelő mikrohidro generációs rendszerekkel érte el. A cégóriáson kívül a beszállítók is jelezték: Apple termékekre vonatkozó gyártásaik során 100 százalékban tiszta energiát használnak fel.

„Folytatni fogjuk a határaink feszegetését azért, hogy még több új, kreatív és előretekintő megújulóenergia-forrásokat hozzunk létre, mert tudjuk: a jövőnk múlik ezen” – mondta Jim Cook, az Apple vezérigazgatója. A cég már 2014 óta megújuló energia segítségével működteti adatközpontjait, különféle zöldprojektek segítségével pedig 2011 óta 54 százalékkal csökkentették üvegházhatásúgáz-kibocsátásukat.

Az Apple legújabb és egyben legmodernebb központja 2017-ben nyílt meg Kaliforniában, ez egyben a cég legjelentősebb megújulóenergia-projektje is. A kör alakú épületegyüttes tetején például napkollektorokat helyeztek el, amelyek alacsony használat idején a közös áramhálózatba is visszajuttatják a tiszta energiát.

A techóriások számára rendkívül fontos a fenntarthatóság; a Microsoft például 2012 óta karbonsemleges. A Google ezt már 2007-ben elérte, tavaly pedig 100 százalékban megújuló energiával fedezte a működését.

(Forrás: CNN)

 
Ajánlom:
Csodatorony tisztítja Kína levegőjét

Csodatorony tisztítja Kína levegőjét

A legszennyezettebb időszakokban a torony napi ötmillió köbméter levegőt is képes megtisztítani. A tesztüzem eredményei annyira lenyűgözték a kínai tudósokat, ...
tovább

Hírek
2018.05.23