Amprenta de Carbon

Amprenta de carbon reprezinta efectul cumulativ al diferitelor activitati umane asupra mediului de pe Pamant, adica masura in care noi, oamenii, avem un impact asupra starii planetei noastre.

O amprenta de carbon personala a unei persoane particulare poate fi definita ca fiind cantitatea totala de gaze cu efect de sera emise prin activitatile de rutina zilnice, in timp ce in cazul companiilor inseamna cantitatea totala de gaze cu efect de sera emise prin activitatile lor business. De asemenea, o amprenta de carbon poate fi calculata pentru produse individuale, si chiar si pentru diferite evenimente. 

Marimea sau cantitatea amprentei de carbon este determinata anual pentru persoane fizice si companii, in timp ce pentru produse si evenimente aceasta este calculata de la caz la caz. Pentru ultimele doua, calculele se bazeaza pe cantitatea de gaze cu efect de sera emise de-a lungul producerii si expedierii unui produs, sau organizarii tuturor activitatilor necesare punerii in scena a unui eveniment.

 
Recomanda::